Tükendi
Gelince Haber VerLCD nin açılımı Liquid Crystal Display dir ve sıvı kristal ekran anlamına gelmektedir. LCD 'lerin yapısı İki polarize panel içeren pek çok katmanın, filtrelerin ve elektrotların bir araya gelmesiyle oluşur, pek çok farklı katmandan oluşmaktadır. LCD ekranlar Temel çalışma mantığı itibari ile LCD ekran üzerindeki özelleşmiş olarak bulunan birtakım hücrelerin iyon katmanı tarafından şekillendirilmesi sonucu olarak elektrik akımı vasıtası ile istenilen görüntülerin oluşturulması şeklindedir. LCD ekranlar bu işlemi elektrik ile kutuplanan sıvının ışığı tek fazlı olarak geçirmesi ve önünde bulunan kutuplanma sağlayan bir filtre vasıtası ile bu ışığın görünmesinin sağlanması ile gerçekleştirir.
LCD paneller haberleşme uygulamalarında verileri görüntülemek, robot projelerinde görsel oluşturmak veya veriyi bizlere görsel olarak aktarmak için ya da otomasyon projeleri oluşturmak gibi pek çok amaç doğrultusunda kullanılabilecek nitelikli araçlardır. LCD ekranları kendi donanımsal projelerinizde bir mikrodenetleyici kullanarak kontrol edip kullanabileceğiniz gibi bilgisayarınızın seri ya da paralel portu vasıtası ile de kontrol edebilirsiniz. LCD paneller piyasada satır ve sütun sayılarına göre 1x8, 2x8, 1x16, 2x16 ve 2x40 gibi pek çok farklı boyutlarda bulunmaktadır.
160x80, Genel 0.96 inç LCD ekran Modülü, IPS, HD bir genel lcd ekran Modülüdür, IPS ekran, 0.96 inç büyüklük ve 160x80 HD çözünürlüğe sahiptir.Gömülü denetleyici ve SPI arayüzü üzerinden iletişim gibi özellikleri mevcuttur.
160x80, Genel 0.96 inç LCD ekran Modülü, IPS, HD avantajları ve dezavantajları LCD’ler, CRT ve LED'e kıyasla daha az güç tüketir, LCD'ler düşük maliyetlidir ve iyi seviyede bir kontrast sağlarlar. LCD'ler, katot ışınlı tüp ve LED'e kıyasla daha ince ve daha hafiftir. Ama LCD lerin hızı düşüktür ve bir AC sürücüye ihtiyacı vardır Çalışma için sıcaklık aralığı sınırlıdır güvenilirlik oranı düşüktür.
IPS Paneller: TN LCD'lerle karşılaştırıldığında çok daha iyi kontrast oranlarına, görüş açılarına ve renk kontrastına sahip ekranlardır.
Twisted Nematic (TN): Yüksek tepki sürelerine sahip ve ucuzdur. Ancak TN ekranlar düşük kontrast oranlarına, görüş açılarına ve renk kontrastlarına sahiptir.
VA paneller: TN ve IPS ekranlar arasında orta kalite olarak görülmektedir.
AFFS: renk üretimi aralığında IPS ekranlara kıyasla en iyi performansa sahiptir.